Manier van werken

Maak ons vrij van de wereld, Heer. Van wat onrust geeft, verwart.
Voortgejaagd gaan wij onze weg, zonder stilte in ons hart. Leer ons in uw vrijheid staan, door uw Geest geleid. – Sela –

Mogelijke thema’s waarbij ik je kan helpen zijn:

Misschien mis je hier het onderwerp dat in jouw leven speelt. Neem dan toch gerust contact op. Tijdens een intakegesprek nemen we jouw situatie vertrouwelijk door. Als blijkt dat voor jou/jullie andere hulpverlening passender is, kan ik hierin adviseren.


Manier van werken

Ik treed je met warmte en begrip tegemoet in de gesprekken. Tijdens de gesprekken gaan we op zoek naar oplossingen, inzicht en ruimte, waarbij ik het belangrijk vind om samen Gods weg voor jouw leven te zoeken. Met jouw toestemming bidden we ook samen in elk gesprek. De gesprekken duren een uur en vinden plaats in mijn praktijk in Kapelle, of eventueel bij jou thuis. Als je het fijn vindt om een wandeling te maken kan dit ook. Dan spreken we op een locatie af.

Het is mijn verlangen om naast jou te staan en je te helpen in jouw persoonlijke situatie. Tijdens een intakegesprek kijken we samen of er een klik is en of ik je kan helpen. Besluiten we dat er geen vervolg komt na het eerste gesprek? Dan kost het eerste gesprek niets. Gaan we samen aan de slag? Dan lees je hier hoe ik werk.

Intake (gratis)
Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw/jullie hulpvraag en wat de verwachtingen zijn. Ook vertel ik jou over mijn (on)mogelijkheden als psycho-pastoraal coach. We schatten samen in hoeveel sessies er nodig zijn. Zo kun je een inschatting maken van wat het hele traject jou gaat kosten. Uiteraard is het mogelijk om hier tijdens het traject in aan te passen. De coaching wordt niet vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering en vallen dus onder particuliere bekostiging. Schrikken de tarieven jou af of liggen ze niet binnen je budget? Aarzel dan toch niet om contact met mij op te nemen. We kijken dan samen wat passend is voor jou.

Coaching (€65,00 per gesprek)
In een vervolggesprek kijken we naar de omstandigheden en gebeurtenissen in jouw/jullie leven. We proberen inzicht te krijgen in de relaties tussen deze kwesties. Ook kijken we samen naar belangrijke achtergronden. Aan het einde van het gesprek formuleren we samen een opdracht waarmee je aan de slag gaat. Tijdens het eerstvolgende gesprek bespreken we de uitkomsten van de opdracht.

Wanneer we de gesprekken afgerond en geëvalueerd hebben blijft het altijd mogelijkheid om nazorg te krijgen. Nazorg kan je helpen om terugval te voorkomen. Voel je vrij om dan hiervoor weer contact met mij op te nemen.

Moet je onverhoopt een afspraak afzeggen? Dat kan tot minimaal 24 uur van tevoren. Lukt dat niet? Dan wordt alsnog de helft van de geplande tijd in rekening gebracht.