Samen in gesprek

Als we onze identiteit en ons zelfbeeld uit God halen, hebben we veel minder bevestiging van anderen nodig.

Loop je tegen dingen aan waarvan je merkt: ik kom hier zelf niet uit? Heb je het gevoel dat je vastloopt in je denken? Lijkt God ver weg voor je? In zo’n situatie is het fijn om er samen met iemand naar te kijken. Dat kan een vriend of vriendin zijn, iemand uit je kerk of gemeente maar ook iemand die jou onafhankelijk ondersteuning geeft. Als psycho-pastoraal coach wil ik graag naast jou staan en samen zoeken naar belemmerende patronen in jouw leven. Dit heet counseling. Zo richten we ons op het herstel waarmee jij in al je relaties vrij en vreugdevol kunt leven.

Ik wil graag met jou werken aan wat er op dit moment speelt in je leven. Soms gebeuren er dingen bij jezelf, maar soms betreft het ook je relatie met de mensen om je heen. We kijken naar bewustwording en acceptatie, maar gaan ook op zoek naar nieuwe of andere wegen die passend zijn bij jou persoonlijk. Mijn verlangen is dat je blijft, of weer gaat geloven in jezelf. Je bent uniek, geliefd en hebt hierin een eigen betekenisvolle plek gekregen. Op die plek mag jij de ruimte ervaren om je vleugels uit te slaan, vrij om te vliegen.

Ik werk vanuit mijn christelijke geloofsovertuiging, wat een extra dimensie geeft aan de gesprekken. Het is helemaal niet erg wanneer dat nieuw voor je is. Altijd is er het respect voor elkaar, als uitgangspunt voor de ontmoeting.

Wat is counseling?

Counseling is een laagdrempelige vorm van (emotionele) hulpverlening. Het kan je helpen bij algemene levensproblemen, zoals in relaties, rouw en verlies, stress, depressie, eenzaamheid, omgaan met ziekte, financiën, zelfvertrouwen etc.. Counseling richt zich op de toekomst en je wordt geholpen in het maken van keuzes en om doelen en prioriteiten te stellen. Het doel is om in positieve zin het leven te veranderen en meer grip op het leven te krijgen. Counseling is bedoeld voor psychisch gezonde mensen, die tijdelijk ondersteuning nodig hebben. De ondersteuning wordt op maat geboden en duurt voor zolang dat nodig is, want elke zoektocht is uniek en kent een eigen weg.

Kenmerkend voor relatiecounseling is dat er niet gegraven wordt naar hoe problemen zijn ontstaan, maar dat het vooral gericht is op het vinden van oplossingen voor de toekomst. Belangrijk is dat jullie met de nodige handvatten en hulp zélf naar oplossingen zoeken, daarbij je doelen en prioriteiten stelt en gaat handelen om deze doelen te bereiken.

Ervaring
Dankzij de gesprekken met André hebben wij meer verbinding met elkaar gekregen en geleerd om open te communiceren.

Bedankt voor de gesprekken, adviezen en gebed, toen ik het zo nodig had. Ik vond het fijn en het heeft me erg geholpen.